Lente pasta met spinaziepesto, ricotta en radijsjes

Lentepasta met spinaziepesto, ricotta en radijsjes
DSC00088-2.jpg

Ah, la vie est belle als de zon schijnt - en deze simpele pasta past helemaal bij een mooie lentedag als vandaag. Je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan en het is een gerecht boordevol frisse smaken. De spinaziepesto is kruidig, de ricotta zacht en de radijsjes knapperig. Serveer de pasta in een mooie schaal, met stokbrood en een glas koude witte wijn erbij - veel meer heb je niet nodig in het leven, toch? 

Suus van Food Bandits (je moet echt even haar recept voor goddelijke en gezonde chocolade mousse bekijken, oh la la) vroeg me of ik zin had om mee te doen aan een Bloghop - dat wou ik natuurlijk wel! Wat een Blogshop is? Ik beantwoord vier vragen over bloggen die ik vervolgens weer doorgeef aan een andere blogger. Dus, bij deze:

Waarom schrijf je een blog?

Ik ben begonnen met Cuisine de Clementine toen ik een jaar op Aruba woonde. Ik had veel tijd om te experimenteren in de keuken en het leek me leuk om mijn recepten op te schrijven. In eerste instantie verwachtte ik dat alleen mijn moeder mijn blog zou lezen, dus ik was heel verrast toen ik zoveel leuke reacties kreeg. Ik blog nu iets meer dan een jaar, en heb er nog steeds veel plezier in. Al heb ik nu een stuk minder tijd (waarom is het leven in Nederland toch zoveel drukker dan op een tropisch eiland?) - ik maak ieder recept met veel enthousiasme en heb nog genoeg lekkere gerechten die ik met jullie wil delen!

Waar werk je nu aan?

Ik ben met een aantal hele leuke dingen bezig die eigenlijk via mijn blog op m’n pad zijn gekomen. Lindenhoff (leverancier van de meest verrukkelijke producten in omgeving Amsterdam) krijgt binnenkort een mooie nieuwe webshop, en ik ben betrokken bij de foodfotografie en marketing hiervan. Daarnaast ontwikkel ik recepten in opdracht, en eind deze week ga ik met twee andere koks een Feestmaal koken voor 100 mensen in een gezellig parkje in Amsterdam.

Hoe onderscheid je jezelf van andere blogs in hetzelfde genre?

De recepten op mijn blog zijn een weerspiegeling van hoe ik zelf graag kook - eenvoudig, met pure smaken, weinig vlees en enigszins verassend. Ik probeer mezelf niet echt bewust te onderscheiden, maar merk wel dat ik steeds beter begin te leren wat bij mij (en dus ook bij mijn blog) past.

Hoe ziet je schrijfproces eruit?

Soms ben ik in een half uurtje klaar met schrijven, en soms kan ik urenlang ongeïnspireerd  naar mijn scherm staren. Meestal schrijf ik vanuit huis, en soms ga ik in zo’n hip Amsterdams koffietentje zitten. Eigenlijk is er altijd wel thee betrokken bij mijn schrijfproces. En ook best veel chocolade.

Ok genoeg over mezelf gekletst, ik geef de Blogshop door aan een hele leuke dame die ik via het bloggen heb leren kennen: Vanessa deelt op Culinessa heerlijke gerechten, veel ervan met een Aziatische twist. En ze heeft een heel schattig dochtertje die graag mee kijkt in de keuken en op persevenementen mee eet als een ware pro. Ik ben benieuwd naar je antwoorden Vanessa :)

En dan nu, tijd voor het recept:

DSC00081-2.jpg

Lentepasta met spinaziepesto, ricotta en radijsjes

Ingrediënten, voor 2 personen
300 gram tagliatelle
150 gram verse spinazie
1 klein bosje basilicum
handje pijnboompitten, geroosterd
1 teentje knoflook, fijngehakt
Parmezaanse kaas
ricotta
75-100 ml milde olijfolie
handje radijsjes, gehalveerd
handje cherrytomaatjes, gehalveerd

Bereiding
Mix de spinazie met de olijfolie, pijnboompitten, half bosje basilicum, knoflook, handje Parmezaanse kaas en een flinke snuf zout met een blender of staafmixer tot een pesto. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 2 el kookwater toe aan de pesto. Giet de pasta af en meng de pesto erdoor. Roer de cherrytomaatjes, radijsjes en resterende basilicum blaadjes erdoor. Bestrooi met extra Parmezaanse kaas en serveer met een flinke schep ricotta.