Luchtige ricotta pannenkoekjes met blauwe bessen

Fluffy ricotta pannenkoekjes met blauwe bessen - Cuisine de Clementine
Fluffy ricotta pannenkoekjes met blauwe bessen - Cuisine de Clementine
Fluffy ricotta pannenkoekjes met blauwe bessen - Cuisine de Clementine

Lief ricotta pannenkoekje, 

We kennen elkaar nog niet zo lang, maar ik kan nu al geen genoeg van je krijgen. Sterker nog - ik kan me eigenlijk niet meer voorstellen hoe mijn wereld er ooit zonder jou uitzag. Je bent zo zoet, luchtig en fruitig tegelijk dat ik iedere ochtend wel met je wakker zou willen worden. Ik weet dat dat niet kan, maar laten we in ieder geval afspreken dat ik iedere zondagochtend weer van je kan genieten.  

En in de tussentijd zal ik aan je denken. Heel vaak.

;)

Fluffy ricotta pannenkoekjes met blauwe bessen - Cuisine de Clementine

Bereiding

Meng in een kom de bloem, bakpoeder, suiker en zout. Mix in een andere kom de ricotta, melk en het eigeel. Roer het bloemmengsel door het ricottamengsel en roer tot een egaal beslag. Klop de eiwitten stijf met de hand of een mixer. Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag. Roer vervolgens de helft van de blauwe bessen erdoor. 

Laat een koekenpan flink heet worden en doe er een scheutje kokosolie of boter in. Doe een schep van het pannenkoekenbeslag in de pan. Het zijn ‘pancakes’ en moeten dus kleine, dikke pannenkoekjes worden. Bak ongeveer 3-4 minuten totdat ze goudbruin zijn. Serveer de pannenkoekjes met wat extra ricotta, de overige blauwe bessen en maple syrup of honing. YUM!

Ingrediënten, voor ongeveer 8 pannenkoekjes

250 g ricotta + evt. extra om te serveren
130 g (spelt)bloem
1/2 zakje bakpoeder
2 eetl. rietsuiker
snufje zout
200 ml melk
2 eieren, gesplitst
150 gram blauwe bessen
kokosolie of boter om te bakken
maple syrup of honing