download.png

BOnjour a tous!

Welkom bij Cuisine de Clementine. Ik ben Diane, 30 jaar geleden geboren in Marseille en al zolang ik het me kan herinneren geobsedeerd door lekker eten. Mijn Franse oma Clementine en moeder zijn mijn belangrijkste inspiratiebronnen in de keuken. Ze koken gerechten met pure smaken, de beste ingrediënten en ze laten zich graag inspireren door de seizoenen. Dit is ook hoe ik graag kook - gerechten die ondanks hun eenvoud toch bijzonder zijn. 

Ongeveer 2,5 jaar geleden ben ik begonnen met de blog Cuisine de Clementine om mijn recepten te delen met vrienden en familie. Deze hobby is uitgegroeid tot mijn werk en ik geniet er nog steeds volop van om iedere dag met eten bezig te zijn!

Bij Lindenhoff ben ik verantwoordelijk voor de marketing & communicatie omtrent de webwinkel. Lindenhoff is een inspirerend bedrijf met een duidelijke visie en prachtige producten; vlees van eigen boerderij, boerenkazen en de mooiste groenten van kleinschalige Europese boeren. Koken met de producten van Lindenhoff is echt een feest, en bewijst dat de mooiste ingrediënten weinig nodig hebben om bijzonder te zijn. 

Daarnaast werk ik als receptontwikkelaar voor Boodschappen Magazine (blad van o.a. Plus, Vomar en Spar). Ik werk hiervoor steeds met thema’s en bedenk toegankelijke recepten met de ingrediënten die in de winkels beschikbaar zijn. 

Ik doe ook nog andere leuke dingen, zoals catering voor de Food Bandits workshops (aanrader!), fotograferen en schrijven voor diverse magazines, en natuurlijk voor Cuisine de Clementine (de laatste tijd iets minder vaak dan ik zou willen).

Soms ben ik ook niet met eten bezig - dan struin ik graag door Amsterdam met mijn hondje Charlie, maak ik een mooie reis of doe ik een poging tot kitesurfen. 

Ik hoop dat je op Cuisine de Clementine genoeg inspiratie vindt voor een lekkere maaltijd met vrienden of familie. En vergeet vooral niet; koken is een kunst, geen wetenschap...experimenteer zelf met de smaken, producten en verhoudingen en maak er je eigen feestje van. Bon appétit!

Liefs Diane

Contact: Ik ben als freelancer in te huren voor het schrijven van recepten, columns en artikelen over eten of gerelateerde onderwerpen. Mocht je interesse hebben in een samenwerking, neem dan contact op via diane@cuisinedeclementine.com