Warme kaneelbroodjes met pecannoten & maple syrup

Warme kaneelbroodjes met pecannoten & maple syrup

Pasen staat weer voor de deur, en wat mij betreft is ieder excuus om lekker te eten meer dan welkom - dus ik ben er blij mee! Samen met een aantal andere bloggers organiseren we dit jaar een digitale Paasbrunch met allemaal lekkere recepten.

Tijdens een Paasbrunch mag de geur van versgebakken brood eigenlijk niet ontbreken. Dus kwam ik al snel op het idee om versgebakken kaneelbroodjes te maken. Kleverig, zoet, warm, machtig en verrukkelijk - dat is hoe ik deze broodjes zou omschrijven. Ben je benieuwd naar wat de andere dames maken voor Pasen? Bekijk dan ook hun recepten:

Marleen van Eten uit de Volkstuin maakt verrukkelijke lente-ui soep met pecorinokoekjes 
Ellen van In my red kitchen maakt yummy bacon scones met maple syrup glazuur
Cécile van De smaak van Cécile maakt oeufs en cocotte die niet mogen ontbreken
Suus van Food Bandits maakt luchtige (en gezonde) amandeltaart
Vanessa van Culinessa maakt klassieke met een twist roerei met garnalen
Anne Ruth van Kookmeisje maakt vrolijke kokos vogelnestjes met eitjes
Hazel van Cookie Cottage maakt hele lekkere hot cross bun

Joyeuses pâques!

Warme kaneelbroodjes met pecannoten & maple syrup

Warme kaneelbroodjes met pecannoten en maple syrup

Recept uit Jamie Magazine

Ingrediënten, voor 8 stuks

40 gram roomboter, plus extra voor het invetten
500 gram speltbloem
1 zakje gist, 7 gram
275 ml melk
1 ei
1 el kaneel
25 gram kristalsuiker
120 ml maple syrup
 
Voor de kaneelvulling
150 gram pecannoten, gehakt
75 gram zachte roomboter
100 gram bruine basterdsuiker
1/2 tl kaneel
1 tl maizena

Bereiding

Doe de bloem met 1 tl zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de gist toe. Verwarm de melk en boter in een steelpan op laag vuur. Schenk bij de bloem, voeg het ei toe en roer tot een zacht deeg. Kneed het deeg 5 minuten op een met bloem bestoven werkvlak en laat vervolgens in een ingevette kom afgedekt met een vochtige theedoek een uur rijzen.

Vet een springvorm (diameter 23 cm) in. Rooster de pecannoten gedurende 2 minuten op middelhoog vuur en laat ze afkoelen.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van ca. 30 x 20 cm. Strijk de zachte boter voor de vulling over het deeg. Meng de pecannoten met de bruine suiker, kaneel en maizena en verdeel dit mengsel over het deeg. Rol de lange kant van de rechthoek strak naar je toe, zodat je een rolcake vorm krijgt. Snijd de rol met een scherp mes in 8 rondjes van ongeveer 4 cm.

Leg de rondjes met de gesneden kant naar boven in de ingevette vorm, met 1 cm ruimte ertussen. Ze moeten zo dicht bij elkaar liggen dat ze tijdens het bakken met de randen tegen elkaar aan komen. Laat ze nu nog een half uur rijzen op een warme plek. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Bestrooi de broodjes met kaneel en kristalsuiker. Bak ze dan in 25-30 minuten goudbruin (controleer tussentijds of ze niet te bruin worden, als dat het geval is kan je er wat aluminium folie overheen doen). Neem de broodjes uit de oven en schenk er de maple syrup eroverheen. Serveer ze warm.