Rabarber-frambozen ijs + pistache crumble

Rabarber-frambozen ijs + pistache crumble

Het is de laatste weken wat rustig rondom mijn blog. En dat is niet omdat ik geen zin had om te koken, of omdat mijn fototoestel kapot is, en ook niet omdat ik de hele dag zit te zonnen op het balkon (echt niet). Non mes amis, achter de schermen ben ik druk bezig met het re-stylen van mijn blog. En daar gaat dus best wat tijd in zitten ben ik achter gekomen. Ik ben niet heel technisch, dus dat helpt niet mee, en ik ben ook niet snel tevreden, daar komt het ook door. Enfin, hopelijk is hij volgende week helemaal klaar en kan ik hem eindelijk live zetten – en me weer concentreren op koken in plaats van lastige CSS codes.

Voor nu heb ik trouwens wel een heel fijn recept voor jullie. Deze maand doe ik weer mee aan een foodblogswap, en ik kreeg de leuke blog ‘eten volgens mij’ toegewezen. Er waren genoeg recepten om uit te kiezen, maar toen mijn oog op een rabarber-frambozen ijs recept viel wist ik meteen dat dat ‘m ging worden. Ik was al een tijdje van plan om iets met rabarber te maken omdat het nu in het seizoen is, en natuurlijk omdat het gewoon zo ontzettend lekker is. Als je nog nooit met rabarber hebt gekookt is dit recept ideaal om het een keer te proberen. De combinatie van frambozen en rabarber werkt perfect, en de pistache crumble heb ik zelf toegevoegd aan het recept voor een beetje crunch – en stiekem ook omdat de groene pistachenoten zo prachtig kleuren bij het roze ijs. En zeg nu zelf, is dit toetje geen plaatje?

Dit ijs dus. Heel makkelijk te maken en er hoeft geen ijsmachine aan te pas te komen. Geweldig toch!

 

Rabarber-frambozen ijs + pistache crumble - voor 4 personen

Ingrediënten

300 gram rabarber

100 gram bevroren frambozen + extra om te serveren

150 gram kristalsuiker

1 eiwit

Handvol pistachenoten

1 el honing

Bereiding

Snijd de rabarberstronken in stukken (bladeren kan je eraf snijden) tot je ongeveer 300 gram hebt. Doe de rabarber in een pan en voeg een bodempje water toe (ca. 1 cm). Laat het geheel koken totdat de rabarber puree is geworden. Voeg vervolgens 50 gram suiker toe en roer door. Doe de rabarberpuree in een kom en laat afkoelen in de koelkast.

Verkruimel de pistachenootjes grof in de keukenmachine of in een vijzel. Rooster ze kort in een hete koekpan en sprenkel de honing erover heen. Meng goed en laat de pistache crunch afkoelen.

Pureer de frambozen en de afgekoelde rabarberpuree in de blender. Klop het eiwit tot een luchtig en wit schuim (geen pieken) en roer er 100 gram suiker door. Roer dit goed door het rabarbermengsel en zet het in een afgesloten bak in de diepvries. Na ongeveer twee uur is het ijs klaar.

Verdeel het ijs over de kommetjes en strooi er de pistache crumble en nog wat verse frambozen overheen.