Liebster Award + 10 vragen over bloggen & (lekker) eten


Zo leuk: Cuisine de Clementine kreeg vorige week een Liebster Award! Dit is een Award die je ontvangt van mede-bloggers, als blijk van waardering. Vervolgens is het de bedoeling dat je een aantal vragen beantwoord die zij voor je hebben bedacht. Het idee is om op deze manier meer te weten te komen over de persoon achter de blog. Ik kreeg de Award van twee kokende zusjes die op hun leuke blog zusjeskokenover heel veel recepten hebben om je vingers bij af te likken. Merci Marjolijn & Floortje!

Dus. Tijd voor de vragen die de dames voor me bedachten:

Waarom vind je bloggen zo leuk?

Het feit dat mensen mijn recepten koken vind ik fantastisch! En nog steeds een beetje onwennig. In eerste instantie dacht ik dat alleen mijn moeder en een paar vriendinnen mijn blog zou lezen. Dus toen ik berichtjes begon te ontvangen van oud klasgenoten die ik al jaren niet had gesproken, of mensen die ik helemaal niet ken dat ze een recept van me hadden gemaakt was ik helemaal verrast – en natuurlijk dolblij.

Daarnaast is het zo leuk om te ontdekken hoeveel mensen er – in mijn omgeving, maar ook wereldwijd – met voeding bezig zijn op zo veel creatieve manieren.

Wat vind je naast koken nog heel leuk om te doen?

Kitesurfen! Deze nieuwe hobby ligt heel (heel) ver buiten mijn comfort zone, maar nu ik – na een jaar lang smoezen verzinnen om het niet te doen – eenmaal ben begonnen, ben ik helemaal om. Verder hou ik van zingen (onder de douche), relaxen in de hangmat met m’n hondje Charlie, op slippers lopen en mooie reizen maken.

Wat is je grootste keukenblunder?

Haha, heb je even? Op blogs en in kookboeken zie je natuurlijk alleen succesverhalen, maar achter de schermen gaat er best wel eens iets mis. Mijn meest onsmakelijke probeersel was een frambozensoufflé. Daar had ik echt zoveel zin in. Maar een uur in de keuken en heel veel frambozen later kwam er uit de oven iets dat meer leek op een knalroze roerei met suiker dan op een lekker luchtig souffleetje. Ugh.

Waar begin je spontaan van te kwijlen?

De etalages van Franse patisserie winkeltjes, daar moet je me wegtrekken. Niet eens omdat ik alles op wil eten (ok, stiekem toch wel) – maar wat ze daar maken zijn gewoon kleine, geglazuurde kunstwerkjes.

Waar haal jij je inspiratie voor recepten vandaan?

Overal! Ik ben eigenlijk altijd op zoek naar inspiratie. Het is een obsessie. Als ik eet bij een leuk restaurant fotografeer ik de menukaart, Pinterest, kookboeken, kookblogs, vrienden, familie, de lokale vistent…jep, echt overal dus.

Met welke bekende kok zou jij een avond in de keuken willen staan en wat zou jij aan hem/haar vragen?

De Hairy Bikers. Dat zijn, zoals de naam al doet vermoeden, twee stoere (maar eigenlijk heel lieve) motorrijders met baarden en tatoo’s. Ze reizen op hun motoren de wereld over om verschillende eetculturen te ontdekken en ze maken de meest heerlijke gerechten. Wat ik ze zou vragen? Of ik tijdens hun volgende trip alsjeblieft mee mag achterop de motor :)

Voor welk gerecht kunnen ze jou ‘s nachts wakker maken?

Spaghetti alle Vongole. Gelukkiger kan je mij niet maken. En een camembert die naar zweetsokken ruikt, maar dat is natuurlijk geen gerecht.

Welke keukentool is volgens jou onmisbaar?

Mijn blender. Als ik moest kiezen tussen mijn vriend of mijn blender….lastig.

Vul in: het leukste wat ik met chocolade heb gemaakt is….

Hou mijn blog in de gaten! Volgende week staat er een waanzinnig lekker en gezond maak-je-eigen-chocolade recept op, speciaal voor Pasen. Tromgeroffel…..

Wat is het populairste recept dat je op je blog hebt staan?

De havermout pannenkoeken met honing & banaan voor luie dagen staan aan de top. En dat terwijl ik dit recept heb gemaakt toen ik slecht had geslapen en zin had in een kater ontbijt. Tja, inspiratie komt soms op de vreemdste momenten.

Banaan-havermout pannenkoeken

Nu is de tijd gekomen om iemand anders blij te maken met deze leuke Award! Ik geef hem met alle liefde aan Esther van de blog Pimpante. Zij inspireert al een tijdje met mooie plaatjes via Instagram, en is sinds kort begonnen met een fijne blog. Er staan nog niet veel recepten op, maar die zijn onderweg (en ik hou ze zeker in de gaten). Pimpante staat voor fris en elegant – en dat is precies de uitstraling van haar werk. En ook de reden waarom ik (nu al) fan ben van haar blog.